Wyniki wyszukiwania w serwisie Wiem co jem
- Artykuł
Ogólnopolska Konferencja Naukowa pod honorowym patronatem JM Rektora Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego prof. dr hab. n. med. Zbigniewa Gacionga.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Żywienie dzieci i młodzieży w szkołach organizowane wedle najnowszych zaleceń będzie przedmiotem konferencji online 9 czerwca 2021 r.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Nowe stanowisko Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Państwowej Akademii Nauk
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Pieczywo jest produktem zbożowym, który jest najczęściej zjadany przez dzieci. Produkty zbożowe są bardzo ważne w diecie dzieci i powinny być podawane w każdym głównym posiłku, czyli w śniadaniu, obiedzie oraz kolacji.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Oleje są źródłem tłuszczu i ważnych witamin dla zdrowia dzieci i młodzieży. Oleje są bogate w witaminy rozpuszczalne w tłuszczach takie jak witamina A, D, E oraz K, które mają pozytywny wpływ m.in. na oczy, stan skóry i układ odpornościowy. Umożliwiają także prawidłowy rozwój organizmu dziecka.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem