Wyniki wyszukiwania w serwisie Wiem co jem
- Artykuł
Produkty sprzedawane w sklepiku szkolnym powinny być przygotowywane do spożycia w sposób higieniczny i właściwie zabezpieczone przed wtórnym zanieczyszczeniem.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Przestrzeganie reguł dotyczących bezpieczeństwa i wymogów sanitarnych przy sprzedaży żywności jest konieczne. Każdy, kto wprowadza do obrotu żywność, bez względu na zakres i miejsce działalności (a więc także podmiot prowadzący sklepik szkolny), jest podmiotem działającym na rynku spożywczymi i w związku z tym podlega przepisom prawa żywnościowego w zakresie niezbędnym do zapewnienia bezpieczeństwa sprzedawanej żywności.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Z artykułu dowiemy się jakie podejmować działania od chwili pojawienia się pomysłu o poprowadzeniu sklepiku szkolnego, w czasie jego organizacji, a także stałego działania.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Choć wymaga to nieco pracy, własnoręcznie przygotowane śniadanie dla naszego dziecka i zachęcanie go do zjedzenia tego posiłku w szkole może być naszym wkładem w jego sukcesy. Nie wszyscy pamiętamy o tym, że nauka to naprawdę ciężka praca.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Wraz z rozpoczęciem nauki w szkole następuje pogorszenie sposobu żywienia się dzieci i młodzieży. Zjawisko to nasila się z wiekiem. Wynika to z planu zajęć w szkole, jak również częściowego usamodzielnienia się dzieci, które coraz częściej same decydują o wyborze żywności i sposobie żywienia, niewiele wiedząc o potrzebach organizmu i skutkach nieprawidłowego żywienia.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem