Wyniki wyszukiwania w serwisie Wiem co jem
- Artykuł
Rozpoczęła się rekrutacja do kolejnej edycji programu praktyk dla absolwentek i absolwentów kierunków: dietetyka, żywienie i pokrewne.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
30 lipca zakończył się 16. cykl praktyk w ramach kampanii Wiem, co jem. W tym czasie nasi wykfalifikowani trenerzy żywieniowi odwiedzili wiele szkół podstawowych oraz przedszkoli na terenie całej Warszawy.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Od kwietnia do czerwca 2022 r., w siedmiu warszawskich szkołach podstawowych został przeprowadzony pilotaż programu Szkoła nie marnuje. Miał on na celu ograniczenie marnowania żywności na terenie szkoły, a także uświadomienie całej społeczności szkolnej wagi problemu i konieczności zaangażowania wszystkich jej członków w proces prowadzący do szanowania jedzenia.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Rozpoczęła się rekrutacja do kolejnej edycji programu praktyk dla absolwentek i absolwentów kierunków: dietetyka, żywienie i pokrewne.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
W ramach działań kampanii społecznej Wiem, co jem, od 2016 roku realizujemy edukację żywieniową w drugich klasach szkół podstawowych. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych trenerów edukacji żywieniowej.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Marnotrawstwo jedzenia to temat wymagający podjęcia natychmiastowych działań. Ograniczenie marnotrawstwa żywności zapewni następnym pokoleniom życie w środowisku, które nie będzie im szkodziło.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Na warszawskich targowiskach ruszył cykl spotkań edukacyjnych z kupcami i mieszkańcami dotyczący niemarnowania żywności. Spotkania połączone są z bezpłatnymi pokazami kulinarnymi. Pierwsze odbyły się na targowiskach przy ul. Rembielińskiej na Targówku i Zieleniaku na Ochocie. Kolejne zaplanowane są w najbliższych dniach.
- Artykuł
Rozpoczęła się rekrutacja do kolejnej edycji programu praktyk dla absolwentów kierunków: dietetyka, żywienie człowieka i pokrewnych.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Obecnie Komisja Europejska pracuje nad nowym unijnym programem żywnościowym dla szkół i ustawodawstwem dotyczącym zrównoważonych systemów żywnościowych.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Serdecznie zapraszamy mieszkańców Warszawy do wypełnienia anonimowej ankiety dotyczącej zwyczajów żywieniowych, wiedzy żywieniowej i zachowań związanych z marnowaniem żywności wśród konsumentów.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
30 listopada zakończył się 14. cykl warsztatów Wiem, co jem organizowanych dla klas drugich szkół podstawowych. Warsztaty prowadzili absolwenci studiów dietetycznych.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Grudniowe przygotowania do Świąt to często zwiększone, a nawet przesadne zakupy – także te spożywcze. Dlatego Warszawa przypomina, że zamiast wyrzucać nadmiar kupionego czy przygotowanego jedzenia, można spożytkować je w inny sposób – dzieląc się z innymi. Ruszyła grudniowa kampania miejska, zachęcająca do korzystania ze stołecznych jadłodzielni.
- Artykuł
Rozpoczęła się rekrutacja do kolejnej edycji programu praktyk dla absolwentów kierunków: dietetyka, żywienie człowieka i kierunki pokrewne.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Ekologia to temat, który należy podejmować w polskich szkołach podstawowych. Co możemy zrobić, aby ograniczyć marnowanie zasobów, w tym żywności? Jak zadbać jednocześnie o zdrowie nasze i naszej planety?
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Od września spotykaliśmy się z przedstawicielami warszawskich szkół, aby rozmawiać o tym jak wprowadzać posiłki jednodaniowe i wegetariańskie w szkolnych jadłospisach.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
16 października obchodzony jest Światowy Dzień Żywności. Z tej okazji Federacja Polskich Banków Żywności przygotowała raport „Czy Polacy są gotowi na uratowanie ziemi?”. Jego wyniki były głównym tematem dyskusji z przedstawicielami miasta i firm z branży spożywczej podczas konferencji w Warszawie.
- Artykuł
29 września został wyznaczony przez Organizację Narodów Zjednoczonych jako Międzynarodowy Dzień Świadomości na Temat Strat i Marnowania Żywności. Z tej okazji Federacja Polskich Banków Żywności organizuje wyjątkowe wydarzenie Zupa Disco, które odbędzie się 28 września o godz. 11:00.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Rozpoczęła się rekrutacja do kolejnej edycji programu praktyk dla absolwentów kierunków: dietetyka, żywienie człowieka i pedagogika.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Ogólnopolska Konferencja Naukowa pod honorowym patronatem JM Rektora Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego prof. dr hab. n. med. Zbigniewa Gacionga.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem
- Artykuł
Żywienie dzieci i młodzieży w szkołach organizowane wedle najnowszych zaleceń będzie przedmiotem konferencji online 9 czerwca 2021 r.
źródło: um.warszawa.pl/waw/wiemcojem