Warsztaty gotowania "Wiem, co jem" Eko Piknik
W sobotę 8 września i w niedzielę 9 września odbyły się warsztaty gotowania, które zorganizowane były w ramach Eko Pikniku w Multimedialnym Parku Fontann.
W sobotę 8 września i w niedzielę 9 września odbyły się warsztaty gotowania, które zorganizowane były w ramach Eko Pikniku w Multimedialnym Parku Fontann.
Publikacja jest zbiorem przepisów potraw prezentowanych w trakcie pokazów kulinarnych na warsztatach dla rodziców.
10 września na Agrykoli podczas Eko Pikniku dzieci i dorośli mogli uczestniczyć w warsztatach kulinarnych dotyczących sposobów wykorzystywania warzyw i owoców, tak aby nic się nie marnowało.
W ramach działań kampanii społecznej "Wiem, co jem" od grudnia 2014 r. zazwyczaj w ostatni wtorek miesiąca odbywają się warsztaty dla rodziców.
We wtorek, 28 listopada w godz. 17.30-19.30 odbyły się kolejne warsztaty z cyklu „Wiem, co jem” pt. "Czy można przetrwać zimę bez infekcji" ul. Senatorska 27, sala konferencyjna (I piętro).
Przez całe lato dzieci i młodzież będą mogli wziąć udział w cieszących się dużym zainteresowaniem warsztatach gotowania „Wiem, co jem”.
Choć wymaga to nieco pracy, własnoręcznie przygotowane śniadanie dla naszego dziecka i zachęcanie go do zjedzenia tego posiłku w szkole może być naszym wkładem w jego sukcesy. Nie wszyscy pamiętamy o tym, że nauka to naprawdę ciężka praca.
Nowa publikacja Instytutu Żywności i Żywienia "Zasady prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży oraz wskazówki dotyczące zdrowego stylu życia”.
Poradnia Dietetyczno-Żywieniowa Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego działa już od ponad 20 lat. W czym się specjalizuje i kto może się do niej zgłosić?
Mleko i przetwory mleczne stanowią ważną grupę żywności, która jest najlepszym źródłem wapnia, dostarcza pełnowartościowego białka oraz witamin z grupy B, zwłaszcza B2 i B12. Mleko, podobnie jak warzywa i owoce, działa alkalizująco na organizm, natomiast sery wpływają zakwaszająco.
Opracowanie zawiera 90 zestawów jadłospisów składających się z trzech posiłków (śniadanie, obiad, podwieczorek) zalecanych w przedszkolach.
Zapraszamy do udziału w czwartej edycji projektu „Czas na zdrowie” Fundacji BOŚ! Celem konkursu jest promowanie idei zdrowego stylu życia, właściwego odżywiania i aktywności fizycznej wśród młodzieży. Dla zwycięzców przewidziane zostały nagrody.
Produkty zbożowe stanowią podstawę wyżywienia ludności na całym świecie, znajdują się też w podstawie Piramidy Zdrowego Żywienia (IŻŻ 2009) zarówno dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym, jak i osób dorosłych.
Mały Dietetyk zaprasza dzieci przedszkolne oraz wczesnoszkolne na warsztaty żywieniowe oraz spotkania dla rodziców.
Edukacyjne filmy dla dzieci poruszające tematykę zdrowia, jedzenia oraz świadomych zakupów.
Ochrona prywatności użytkowników naszego serwisu ma dla nas bardzo duże znaczenie. Ograniczamy wykorzystanie i zbieranie informacji o użytkownikach serwisu do niezbędnego minimum wymaganego do świadczenia usług na najwyższym poziomie. Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji o ochronie danych osobowych, ochronie praw autorskich i plikach cookies można znaleźć w Polityce prywatności.