
26 września 2019 r. odbyło się pierwsze w tym roku edukacyjnym spotkanie opiekunów kół kulinarnych.
Tematem przewodnim były bulwy i korzenie. Wstęp merytoryczny przygotował i przedstawił dr Mariusz Jaworski z Wydziału Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w Warszawie. Opiekunowie kół kulinarnych poznali różnorodność i wartości odżywcze bulw i korzeni. Przygotowali też pyszne i ciekawe potrawy z ich udziałem.
Zupa z pasternaku zadziwiała pięknym aromatem i łagodnym smakiem, a surówka z dodatkiem żółtej i fioletowej marchewki wyglądała i smakowała niesamowicie. Przyrządziliśmy też pyszną sałatkę z kolorowych ziemniaków i duszoną brukiew.
Zapraszamy na relację fotograficzną z warsztatów i zachęcamy kolejne szkoły i przedszkola do zakładania kół kulinarnych.
Załączniki: