null

Konferencja Nowe szkolne jadłospisy 9.06.2021 r.

Drukuj otwiera się w nowej karcie
grafika dekoracyjna Wiem co jem

Żywienie dzieci i młodzieży w szkołach organizowane wedle najnowszych zaleceń będzie przedmiotem konferencji online 9 czerwca 2021 r.

Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy wraz z Instytutem Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW i Warszawskim Uniwersytetem Medycznym zaprasza personel odpowiedzialny za żywienie w warszawskich szkołach do udziału w konferencji online.

Termin konferencji: 9 czerwca 2021 r. w godz. 15.00-16.30 

W programie:

Szkolne posiłki mogą być jednodaniowe
dr hab. Magdalena Górnicka, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Jadłospis powinien zawierać posiłki wegetariańskie
dr inż. Marta Jeruszka-Bielak, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Jak to się robi w praktyce
mgr inż. Jolanta Chłopecka
„Linia” Promocja Zdrowego Stylu Życia

Szkolne sposoby na szanowanie żywności
dr n. o zdrowiu Mariusz Jaworski, Zakład Edukacji i Badań w Naukach o Zdrowiu
Warszawski Uniwersytet Medyczny

Link do konferencji https://www.youtube.com/watch?v=NWoJLUvqeLQ 

Zapraszamy serdecznie do udziału w konferencji.

Załączniki: