
Żywienie dzieci i młodzieży w szkołach organizowane wedle najnowszych zaleceń będzie przedmiotem konferencji online 9 czerwca 2021 r.
Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy wraz z Instytutem Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW i Warszawskim Uniwersytetem Medycznym zaprasza personel odpowiedzialny za żywienie w warszawskich szkołach do udziału w konferencji online.
Termin konferencji: 9 czerwca 2021 r. w godz. 15.00-16.30
W programie:
- Szkolne posiłki mogą być jednodaniowe
dr hab. Magdalena Górnicka, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - Jadłospis powinien zawierać posiłki wegetariańskie
dr inż. Marta Jeruszka-Bielak, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - Jak to się robi w praktyce
mgr inż. Jolanta Chłopecka
„Linia” Promocja Zdrowego Stylu Życia - Szkolne sposoby na szanowanie żywności
dr n. o zdrowiu Mariusz Jaworski, Zakład Edukacji i Badań w Naukach o Zdrowiu
Warszawski Uniwersytet Medyczny
Zapraszamy serdecznie do udziału w konferencji.