
Urząd m.st. Warszawy zaprasza opiekunów kół kulinarnych "Wiem, co jem" na warsztaty 28 marca (czwartek) 2019 r. w godz. 16.00-18.30, które odbędą się w Centrum Techniki Kulinarnej, ul. Racjonalizacji 5.
W trakcie spotkania będziemy rozmawiać o korzyściach płynących z jedzenia zielonych warzyw, a w szczególności jedzenia jadalnych liści. Będzie to również czas na wspólne przygotowanie potraw, których są one bazą. Każdy z Państwa będzie mógł zabrać ze sobą próbkę wraz z instrukcją dot. samodzielnej hodowli kiełków na zajęciach z dziećmi.
W programie:
- samodzielna hodowla kiełków
- jadalne liście czy chwasty
- kiedy dzieciom smakują zielone potrawy
- smaczne połączenia
Prowadzenie:
Marta Widz - inicjatorka i koordynatorka kampanii społecznej "Wiem, co jem", Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy
Mariusz Jaworski - specjalista ds. żywienia, Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy, Wydział Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w Warszawie.
Zgłoszenie prosimy przesłać do 21 marca 2019 r. na adres: wiemcojem@um.warszawa.pl
W treści wiadomości należy podać imię i nazwisko oraz numer szkoły/przedszkola.