null

Koła kulinarne

Drukuj otwiera się w nowej karcie
Zespół razem gotujących osób.

Urząd m.st. Warszawy zaprasza opiekunów kół kulinarnych "Wiem, co jem" na warsztaty 28 marca (czwartek) 2019 r. w godz. 16.00-18.30, które odbędą się w Centrum Techniki Kulinarnej, ul. Racjonalizacji 5.

W trakcie spotkania będziemy rozmawiać o korzyściach płynących z jedzenia zielonych warzyw, a w szczególności jedzenia jadalnych liści. Będzie to również czas na wspólne przygotowanie potraw, których są one bazą. Każdy z Państwa będzie mógł zabrać ze sobą próbkę wraz z instrukcją dot. samodzielnej hodowli kiełków na zajęciach z dziećmi.  

 

W programie:

  • samodzielna hodowla kiełków
  • jadalne liście czy chwasty
  • kiedy dzieciom smakują zielone potrawy
  • smaczne połączenia

 

Prowadzenie:

Marta Widz - inicjatorka i koordynatorka kampanii społecznej "Wiem, co jem", Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy

Mariusz Jaworski - specjalista ds. żywienia, Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy, Wydział Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w Warszawie.

 

Zgłoszenie prosimy przesłać do 21 marca 2019 r. na adres: wiemcojem@um.warszawa.pl

 

W treści wiadomości należy podać imię i nazwisko oraz numer szkoły/przedszkola.