null

Budowa i unowocześnienie dziewięciu przychodni

Drukuj otwiera się w nowej karcie
Zdjęcie. Sala w Stołecznym Centrum Opiekuńczo – Leczniczym: dwa specjalistyczne łóżka na kółkach, pościelone pościelą w drobne kwiaty. Przy każdym łóżku szafka nocna, uchwyty ułatwiając podnoszenie się na łóżku. Na jednej ścianie biała tapeta w zielono-żółte motywy roślinne, a na drugiej ścianie nowoczesne, białe szafy.

Warszawskie placówki medyczne zyskają nowy sprzęt oraz przestrzeń do leczenia pacjentów, którzy potrzebują pomocy m.in. z takich specjalizacji jak stomatologia, ginekologia, położnictwo i rehabilitacja.

Program inwestycji w miejskie przychodnie obejmuje budowę nowych ośrodków przy ul. Żagańskiej 13, ul. Trakt Lubelski 71 i przy ul. Styrskiej 44, rozbudowę i remont przychodni przy ul. Kajakowej 12 i ul. Wiertniczej 81, modernizację przychodni przy ul. Szczęśliwickiej 36, ul. Remiszewskiej 14 i ul. Otwockiej 1, rozbudowę SCOL przy ul. Mehoffera. Udogodnienia obejmą zatem aż dziewięć miejskich przychodni. Dzięki temu poprawi się dostęp do świadczeń podstawowej opieki zdrowotnej, stomatologii, ginekologii i położnictwa, a także rehabilitacji i diagnostyki.

Zdjęcie. Sala budynku Stołecznego Centrum Opiekuńczo – Leczniczego: specjalistyczne łóżko na kółkach, pościelone pościelą w różyczki. Obok łózka szafki nocne. Za łóżkiem ściana pokryta beżową tapetą z białymi roślinami. Przy łóżku uchwyt ułatwiający podnoszenie się na łóżku
Zobacz galerię (27 zdjęć)
Zdjęcie. Sala budynku Stołecznego Centrum Opiekuńczo – Leczniczego: specjalistyczne łóżka na kółkach, pościelone pościelą w drobne kwiaty. Za łóżkami ściana pokryta tapetą w beżowo-szaro-białe romby sześciokąty. Na podłodze drewniane panele. Przez okno widać patio i pozostałą część budynku.
Zdjęcie. Fragment korytarza Stołecznego Centrum Opiekuńczo – Leczniczego. Z korytarza widok na salę, na której są dwa specjalistyczne łóżka. Za łóżkami ściana pokryta tapetą w beżowo-szaro-białe romby sześciokąty.
Zdjęcie. Sala w Stołecznym Centrum Opiekuńczo – Leczniczym: dwa specjalistyczne łóżka na kółkach, pościelone pościelą w różyczki. Przy każdym łóżku szafka nocna, uchwyty ułatwiając podnoszenie się na łóżku. Za łóżkami ściana pokryta białą tapetą w złoto- granatowy motyw roślinny. W ścianie białe szafy wnękowe.
Zdjęcie. Korytarz Stołecznego Centrum Opiekuńczo – Leczniczego. Na podłodze drewniane panele, brązowa lamperia na ścianach, reszta ściany w kolorze jasno-beżowym. Przy drzwiach do sal oznaczenia z numerami.
Zdjęcie. Wnętrze budynku Stołecznego Centrum Opiekuńczo – Leczniczego. Przeszkolona sala z drewnianą podłogą i ceglaną ścianą. Sala ma przeszklenie na patio wewnątrz budynku.
Zdjęcie. Sala w Stołecznym Centrum Opiekuńczo – Leczniczym: dwa specjalistyczne łóżka na kółkach, pościelone pościelą w drobne kwiaty. Na pierwszym planie wysuwana z łóżka podkładka, na której jest tablica z literami i piktogramami.
Zdjęcie. Nowoczesna bryła budynku Stołecznego Centrum Opiekuńczo – Leczniczego. Budynek ma ceglaną elewacją. Przed wejściem, na chodniku stoi kilka osób. Pomiędzy chodnikami rabatki przykryte czarna folią.
Zdjęcie. Wnętrze gabinetu lekarskiego. Jedna ściana niebieska, pozostałe białe. Po lewej stronie, pod ścianą stoi niebieska kozetka. Po drugiej biurko z komputerem i dwoma niebieskimi krzesłami.
Zdjęcie. Dwa gabinety w przychodni przy ul. Kajakowej. Gabinety mają 3 białe ściany i jedną ścianę niebieską. Wyposażone są w niebieskie meble i białe szafki.
Zdjęcie. Nowoczesne, białe wnętrze przychodni przy ul. Kajakowej. Widok na rejestrację. Przed rejestracją stoją 3 niebieskie krzesła dla pacjentów. Rejestracja obramowana jest fragmentem niebieskiej ściany z białymi napisami: przychodnia, rejestracja. Wnętrze rejestracji jest białe, z białymi szafkami. Po drugiej stronie widać rozmawiających ludzi.
Zdjęcie. Wnętrze pracowni rentgenowskiej z nowoczesną aparaturą.
Zdjęcie. Wejście do budynku przy ul. Kajakowej. Prosta bryła budynku z kolorową elewacją: dolna kondygnacja w kolorze żółtym i szarym, górna w kolorze szarym, czerwonym i białym. Przed budynkiem parking z miejscem dla osób z niepełnosprawnościami oraz rabatka z drzewem iglastym.
Zdjęcie. Wejście do budynku przy ul. Kajakowej. Po prawej stronie wejście do przychodni, a po lewej wejście do szpitalnej izby przyjęć. Na pierwszym planie biała elewacja, głębsze części budynku w kolorze czerwonym i żółtym. Przed budynkiem parking z miejscem dla osób z niepełnosprawnościami i drewniane ławki.
Zdjęcie. Korytarz przychodni z widokiem na gabinet. Wzdłuż drzwi do gabinetu jest różowy panel z napisem gabinet lekarski, 16. W gabinecie po lewej stronie stoi biurko z monitorem, po środku żółty fotel ginekologiczny, a po prawej stronie parawan.
Zdjęcie. Wnętrze gabinetu lekarskiego. Po prawej stronie umywalka z dyspenserami do mydła, po środku żółty przewijak, po lewej stronie fotel, biurko z monitorem i żółtym krzesłem dla pacjenta.
Zdjęcie. Nowoczesny budynek przychodni przy ul. Kajakowej. Elewacja w kolorach: szarym, żółtym i białym. Przed wejściem do budynku parking z dwoma miejscami dla osób z niepełnosprawnościami.
Zdjęcie. Wnętrze gabinetu ginekologicznego. Gabinet w białym kolorze, z żółtym fotelem ginekologicznym i żółtą kozetką.
Zdjęcie. Nowoczesne wnętrze przychodni. Widok na rejestrację. Kontuar rejestracji drewniano-biały, na górze przeszklenia. Krzesła dla pacjentów w kolorze białym i fioletowym.
Zdjęcie. Nowoczesne, jasne wnętrze przychodni. Po prawej stronie stanowisko do pobierania numerków, po środku drzwi do dalszej części przychodni, po lewej stronie krzesła do pacjentów i rejestracja.
Zdjęcie. Wnętrze gabinetu lekarskiego. Po lewej stronie biurko z monitorem i klawiaturą, przy biurku stoi fioletowy fotel i dwa fioletowe krzesła. Na podłodze, tam gdzie stoi biurko i krzesło jest ozdobny, czerwony okrąg. Po prawej stronie fioletowy przewijak i szafka z dwiema umywalkami.
Zdjęcie. Wnętrze gabinetu lekarskiego. Po lewej stronie biurko z monitorem i klawiaturą, przy biurku stoi fioletowy fotel i dwa fioletowe krzesła. Na podłodze, tam gdzie stoi biurko i krzesło jest ozdobny, czerwony okrąg. Po prawej gabinetu stronie stoją biało-fioletowe szafki z dwiema umywalkami oraz fioletowy przewijak.
Zdjęcie. Wnętrze przychodni. Po prawej stronie stoi interaktywna ścianka z napisem Magiczna ściana. Na ścianie wyświetlane są placówki Samodzielnego Zespołu Publicznego Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa-Ochota. Po lewej stronie dalsze korytarze przychodni.
Zdjęcie. Wnętrze gabinetu lekarskiego. Po lewej stronie biało-fioletowe szafki z umywalką i dyspenserami do mydła. Po prawej stronie biurko z monitorem i klawiaturą, przy biurku stoi fioletowy fotel i fioletowe krzesło. Na podłodze, tam gdzie stoi biurko i krzesło jest ozdobny, czerwony okrąg. Za biurkiem, pod oknem, stoi fioletowa kozetka.
Zdjęcie. Fragment tomografu stomatologicznego Orthophos.
Zdjęcie. Wnętrze pracowni rentgenowskiej z nowoczesną aparaturą.